Aankomend Evenement

TEDxBrusselsSalon

Breaking the walls


19/10/2022 - 19:00

Schud het najaar los met TEDxBrusselsSalon. Doe mee aan dit eerste evenement van het seizoen 2022-2023!


Deelnemers aan TEDxBrusselsSalon Breaking the walls krijgen de kans om :


  • Informatie in te winnen: de uitdagingen van stedenbouw en architectuur in Brussel en daarbuiten, de impact ervan op ons dagelijks leven en op de samenleving beter te begrijpen;
  • Geïnspireerd te worden door te luisteren naar getuigenissen, levensverhalen van persoonlijkheden, experts, belangrijke actoren uit het veld en inspirerende professionals;
  • Interactie en uitwisseling met hen en met de deelnemers;
    Verrijkt worden door het ontdekken van nieuwe visies op alternatieve organisaties van de stedelijke ruimte;
  • Geïnspireerd worden om actie te ondernemen.Dit TEDxBrusselsSalon is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de thema's stedenbouw en architectuur, maar ook voor iedereen die meer wil weten over deze belangrijke kwesties van onze samenleving.

Beschrijving


Wat als we onze visie op stedenbouw opnieuw zouden opbouwen... zonder in een dooplopend straatje terecht te komen?

Moesten muren oren hebben, zouden de muren van het Coudenbergpaleis zeker met plezier luisteren naar ons TEDxBrusselsSalon Breaking the walls.


Ons team legt woensdag 19 oktober de eerste steen van het seizoen 2022-23 door u uit te nodigen in het Coudenbergpaleis, in het hartje van de stad.

Op het programma staat een evenement met (zeer) beperkte ruimte om in een intieme setting uit te wisselen rond stedenbouw en architectuur.


De gelegenheid om te discussiëren over een onderwerp dat ons allen aangaat... veel meer dan we misschien denken. Deskundigen op dit gebied zullen het woord nemen om de invloed van stedenbouw op ons leven, onze gezondheid en ons gedrag te onderstrepen. Tussen duurzaamheid, (re)organisatie van de ruimte en reële effecten, zal de rode draad van de avond het cement voeden van een rijk moment van delen.


Uw ervaring met ons omvat: drankjes, snacks, vier inspirerende lezingen, een moment van uitwisseling en netwerken, en veel ideeën!


Dus, klaar om de muren af te breken en verder te kijken? Doe mee aan TEDxBrusselsSalon Breaking the walls !

Sprekers


Praktische informatie


Datum: Dinsdag 19 oktober 2022

  • Deuropening : 18u45
  • Start : 19u00
  • Eind : 20u45

Plaats : Coudenberg Museum, Koninglijkplein 10 - 1000 Brussel
Evenement in het Frans en Engels.
Fysiek evenement. Alle gezondheidsmaatregelen zullen getroffen worden om de gezondheid van iedereen te respecteren.

Het museum is helaas niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit omdat het een ondergrondse archeologische site is.